Συνήθως αυτές τις μέρες όλοι ζητούν το φθηνότερο. Και είναι λογικό μια και τα ασφάλιστρα βγαίνουν από το υστέρημα. Φτάνει όμως; Σίγουρα υπάρχουν καλά προγράμματα σε προσιτή τιμή. Θα πρέπει να βρούμε την καλύτερη δυνατή κάλυψη με το μικρότερο κόστος. Δημιουργούνται αμέσως εύλογα ερωτήματα π.χ. Αν αυξήσουμε την απαλλαγή τι επιβάρυνση θα έχουμε στην αποζημίωση. Πως θα εκμεταλλευτούμε το ταμείο καλύτερα (αν υπάρχει ή είναι πληρωμένο) Πως θα αξιοποιήσω και το ομαδικό αν υπάρχει Τι γίνεται με τις Αμοιβές των γιατρών. H απαλλαγή αναπροσαρμόζεται?  Μήπως ο πίνακας αμοιβών των γιατρών είναι πολύ μικρός? Καλύπτεται το ΦΠΑ? Χρειάζομαι εξωνοσοκομειακά? Είναι δυνατόν να αλλάξω ασφαλιστική εταιρία χωρίς επιπτώσεις?

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αποφασίσω σήμερα για το μέλλον γιατί αν αύριο συμβεί κάτι σοβαρό θα πρέπει να ζήσω με αυτό το ασφαλιστήριο μια και δεν θα μπορώ πλέον να το αλλάξω και θα πρέπει να με καλύπτει .

Ο πελάτης όταν ασφαλίζεται βλέπει το κόστος. Όταν νοσηλεύεται βλέπει την κάλυψη.

Η δουλειά του ανεξάρτητου επαγγελματία ασφαλιστικού συμβούλου είναι την ώρα της ασφάλισης να δείξει στον πελάτη αυτό που θα συμβεί στην αποζημίωση και να τον βοηθήσει να επιλέξει αυτό που θα αγόραζε και ο ίδιος αν ήταν στη θέση του πελάτη του. Στην αποζημίωση η δουλειά του είναι να είναι παρόν να βοηθήσει τον πελάτη στις διαδικασίες. Και σίγουρα  γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον να συγκρίνει τα πολλά προγράμματα που υπάρχουν στην αγορά.